Herning Horseshow 2017

Onsdag d. 8. marts kl. 10.00 ankom vi til Herning, hvor det længe ventede Herning Horseshow skulle løbe af stablen. Herning er noget man glæder sig ekstra meget til - den stemning der er i Herning er helt speciel, og for os ville dette år da også blive ekstra specielt. For vi havde nemlig intet mindre end 4 heste med, og det er mange for et lille team, som vi er. Zackadon skulle gå unghestechampionatet, Quantico skulle gå internaltional lille tur, Obarma skulle præsenteres til auktion og Orion skulle kåres til Hingstekåringen. 

Den nye struktur på unghestechampionatet betød, at første afdeling blev afviklet allerede onsdag aften med gangartsbedømmelse af unghestene. Zackadon var meget veltilpas i arenaen, og scorere 8 i skridt, 7,5 i trav og 9 i galop. De øvrige heste blev trænet i arenaerne, og alle var meget fine. I stalden tog de det også pænt og lod til, at falde hurtigt til i de nye omgivelser. Med undtagelse af Orion, der lige skulle huske os alle sammen på, at han var hingst.

Torsdag d. 9. marts var Zackadon på banen i unghestechampionatets anden del, nemlig programridning. På opvarmningen var han top klar, og det var han også på banen, men der var nogle andre ting end parader, tilbagetrædninger og skridtovergange, der var mere spændende at holde øje med. Han kigger og trykker sig ikke som sådan, men lige i den store areana i Boxen havde han altså svært ved at koncentrere sig 100 % om opgaven. Dette resulterede i en tilbagetrædning, hvor han kiggede op på publikum, og nogle overgange hvor han ikke lige var der. Til gengæld fik han vist fine travøvelser. Dette resulterede i 7,5 i skridt, 8 i trav, 8,5 i galop, 6,5 i ridelighed og 8 i kapacitet. Ok karakterer taget alt i betragtning.

Torsdag skulle Quantico også i ilden. I hal M skulle han gå Prix St. Georges. Det var en spontan beslutning at tage ham med, men fordi han havde gået så fint derhjemme op til stævnet var det en god mulighed at få lov at tage ham med. Han bliver stille og roligt mere og mere sikker i øvelserne, og især galoppirouetter viser han meget talent for. I denne klasse endte han på 68,7 %, med meget stor dommeruenighed. Fra pladscifrene 2 til 12 bedømte dommerne ham meget forskelligt, men han endte på en fin 7. plads.

Torsdag aften var vi til et sponsor arrangement hos Equsana, som inviterede på middag i VIP loungen. Det var et super hyggeligt arrangement, hvor vi hørte om fremtidsplanerne for Equsana og fik snakket om løst og fast med de øvrige sponsorryttere og hele teamet.  

Fredag d. 10. marts havde vi hviledag. Både Zackadon og Quantico skulle bare trænes lidt. Orion var blevet mønstret på fast bund torsdag, og han skulle fredag vises løs. Om aftenen efter gallashow var der rytterfest i VIP loungen, hvor vi var et par timer, før vi tog hjem i seng. 

Lørdag d. 11. marts fik vi igen travlt, da både Zackadon, Quantico og Obarma skulle gå i tidsrummet 15-18. Quantico var den første, han skulle gå Intermediare. Turen gik bedre end torsdagens klasse med færre spændinger, og han scorede 68,6 % og endte igen på en 7. plads. Derefter var det Obarmas tur, hun skulle vises frem til auktionen kl. 16.30. Hun gik virkelig godt og fik vist sig frem på flotteste vis. Kl. 17.45 skulle Zackadon testrides af Dorothee Schneider. Det var noget, vi havde glædet os til, fordi det var spændende at høre, hvad hun syntes om ham. Hun var positiv og fremhævede hans store galop og arbejdsomme væsen, men poienterede at han skulle arbejde med at få skuldrene bedre på plads. Hun bedømte ham med 7 i ridelighed og 8,5 i kapacitet. Orion var blevet vist i longe lørdag morgen.

Lørdag aften var der igen rytterfest, og ved 3-tiden var vi hjemme i vores senge igen efter en meget lang dag.

Søndag d. 12. marts var Herning Horseshow færdig for vores vedkommende. Den eneste, der stadig skulle præstere, var Orion, som skulle på præmiering. Han blev godkendt til afprøvning og blev desuden udnævnt præmiehingst. Det var en meget stor dag, både fordi det er den første hingst Merrald Dressage stiller til kåring, men også fordi vi har haft ham, siden han var føl. Han blev indsyet og kørt til 10-dagstest i Randers. Således sluttede 5 forrygende dage for vores lille team. 

Stor tak til al opbakning og hjælp. En ekstra stor tak til Jan og Sophie Christensen og deres team som har stået for træningen og fremvisningen af Orion! Og som altid tak til arrangørerene af Herning Horseshow for en god, velorganiseret oplevelse. Vi ses til næste år!